2016 – SUP-safari og konsert med den verdenskjente pianisten Aksel Kolstad

Aksel Kolstad er klassisk pianist i verdens klasse og turnerer hele verden. En av hans store lidenskaper er SUP, noe som er forholdsvis nytt i Norge men som er verdens raskest voksende sport og i varmere strøk en av de mest populære aktivitetene, med røtter tilbake til Hawaii og Polynesierne.

 Under Risør Trebåtfestival 4.-6. august 2016 får vi gleden av å bli kjent både med pianisten og SUP`ern Aksel.  Han vil ha SUP-brett tilgjengelig under festivalen, ta med publikum på SUPsafari blant båtene, arrangere SUPstafett m.m.  Dette er en aktivitet som passer både barn, unge og voksne. Og vi ser ikke bort fra at det kan bli noen ufrivillige bad.

Vi vil også få høre hans fantastiske klaverkunster, som beskrevet under er dette en ung mann på 35 år med en imponerende karriere allerede. En svært innholdsrik ung mann, kanskje mer kjent i utlandet enn i Norge.

Aksel Kolstad, født i 1981, fullførte sin bachelor-degree i 2006 og master i 2008 under Sigurd Slåttebrekk  med fordypning i alle George Gershwins klaverkonserter. Den legendariske pianopedagogen Eva Sandvik Stugu la mye av grunnlaget i tenårene hans for at han har nådd så langt som han har i dag.

De solistiske oppgavene er mange og varierte, alt fra ulike symfoniorkestre og etablerte ensembler til kunstnerisk lederskap av “Mozart under Coconuts and Palm trees”-festivalen i Karibia. Kolstad er også aktiv som dirigent for ulike sammensatte orkestre. Kolstad har spilt på flere av de største kammermusikk-festivalene i Norge i tillegg til sin egen Café de Concert-festival som i en årrekke har hatt base i Fredrikstad og som nå har slått rot på Tjuvholmen i Oslo. Han er gründer og kunstnerisk ansvarlig for Café de Concert, som åpnet verdens første klassiske konsertcafé i 2009 på Solli plass i Oslo. Dét året produserte Kolstad  konserter hver eneste dag på Café de Concert. I februar 2011 åpnet han galleriversjonen av Café de Concert på Tjuvholmen. Kolstad gjestet Gloger-festspillene, Nordlysfestivalen, Trondheim Kammermusikkfestival og Tallinn Chambermusic Festival i 2011. 18. april 2012 åpnet han et nytt lokale for Café de Concert, som nå har blitt et hans atelier. Han har mottatt en rekke priser og vært prisvinner i Ungdommens pianomesterskap i sine yngre år. Kolstad har studert komposisjon under Wolfgang Plagge, og har komponert hundrevis av verk for alt fra solo instrumenter til verk av orkestral art.
Kolstads musikk er publisert på Musikk-Husets Forlag og er medlem i Norsk Komponistforbund. Aksel Kolstad har figurert mye på tv og radio i Russland og Tallinn, der han også holder til mye. Kolstad skrev nylig ferdig sin ballett, Sagaen om Isfolket, etter tillatelse fra Margit Sandemo.  6. mai 2010 ble Kolstad tildelt den prestisjetunge Kjell Bækkelund-prisen på 100.000 kr. Kolstad debuterte i Carnegie Hall, New York, 10 oktober 2010 med fullt hus og stående applaus i Weill Recital Hall, og amerikansk presse har for lengst beskrevet ham som en ny Victor Borge. Kolstad tilbringer mye tid i New York og konserterer mye på det anerkjente WMP (Workshop for Music Performances).

Program

Om festivalen

Siste Artikler