Redningsselskapet er alltid på Trebåtfestivalen

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen og for visjonen: Ingen skal drukne.

Når det stormer som verst. Når noen er i nød. Når det står om sekunder. Da legger Redningsselskapets kvinner og menn ut på havet med ett mål for øyet: Å redde liv. Å redde liv er kjernen i alt Redningsselskapet gjør. Det har det vært helt siden de to første redningsskøytene ble sjøsatt i 1893. Ingen skal drukne
125 år senere er det reddet over 6400 liv, og hvert år lærer 30 000 barn og unge sjøvett. Men man er ikke i mål. Årlig drukner over 100 mennesker i Norge. På verdensbasis drukner i underkant av 400 000 mennesker hvert år.
Vi er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som teller 1500 redningskvinner og redningsmenn, fordelt på  50 redningsskøyter over hele landet. Vi arbeider også internasjonalt.Støtten fra staten utgjør 15 prosent av inntekten vår. For å kunne skape trygghet på sjøen er vi med andre ord avhengige både av den frivillige innsatsen, pengegaver fra enkeltpersoner og næringsliv samt våre drøyt 105 000 medlemmer.
Nøkkeltall om Redningsselskapet
  • Hovedkontoret ligger i Oslo og har 60 ansatte
  • 5 regionskontorer med totalt 14 ansatte
  • 194 sjøansatte på 25 redningsskøyter og 4 ambulansebåter
  • 1 300 frivillige bemanner 25 redningsskøyter
  • Budsjett: 550 millioner kroner

Kilde:Redningsselskapets årsrapport 2014

Film om Redningsselskapet i ny tid 

Film om redningsselskapets histor

RS 147 Inge Steensland ligger i Risør under festivalen når den ikke er på oppdrag

Eliasbåten kommer til Risør Trebåtfestival så alle små barn kan få kjøre egen båt.

Om Eliasklubben

 

Program

Om festivalen

Siste Artikler