Ordøreren i Risør Per Kristian Lunden

2016 – Velkommen til Risør!

Velkommen til Norges kulturkommune Risør og til Risør Trebåtfestival. Vår kulturkommunestatus henger sammen med et kulturliv fylt av bredde og kvalitet. Risør Trebåtfestival er en viktig del av kommunens satsing på kultur – både den nyskapende og den tradisjonelle. 

Festivalsesongen i Risør topper seg under Trebåtfestivalen. Vi har allerede lagt bak oss fine sommerdager med festivaler og mange kulturtilbud. Men Trebåtfestivalen er festivalen alle i Risør ser fram til. Dette er vår tidsregning – før og etter Trebåtfestivalen, sier vi. ”Vent til etter Trebåtfestivalen”, er en setning vi ofte hører.
Vi deler mer enn gjerne Trebåtfestivalen med alle og ønsker gjester velkommen fra fjern og nær. Sier vi til folk vi møter utenfor kommunen at vi kommer fra Risør, er normalt neste setning: ”Ja, det er dere som har Trebåtfestivalen!”

Festivalen er vår viktigste merkevare nest etter den vakre trehusbebyggelsen i sentrum. Trebåtbyggeriene på Moen er en naturlig forlengelse av Trebåtfestivalen i Risør sentrum. Her foregår det fortsatt trebåtbygging og restaurering av trebåter. Samtidig er båtbuene i et langvarig restaurerings- og vedlikeholdsarbeid med nasjonal oppmerksomhet og støtte.

Mye er kjent og kjært på Trebåtfestivalen, men også ganske mye nytt.

Nettopp miksen av tradisjoner og det nye er hemmeligheten bak en vellykket festival. Noe skjer hele tiden, men det er også mulig å roe helt ned og bare flyte rundt på festivalområdet og ta attraksjonene inn i mer tilfeldig rekkefølge. Husk at festivalen og regattaene kan ses fra en rekke ulike steder i byen. Prøv gjerne utsikten fra Urheia og Branntårnet eller se seilasen gjennom en trangt smau på Tangen. Velkommen til Risør og nyt festivalen!

PER KRISTIAN LUNDEN
ORDFØRER I RISØR

Program

Om festivalen

Siste Artikler