2020 – UngNorge Sør på tokt med Risør 2 sommeren 2020

UngNorge er en organisasjon som jobber forebyggende og inkluderende for barn og ungdom. UngNorge skal jobbe for å skape inkluderingsarenaer som er morsomme, trygge og utviklende.

Undertegnede har blitt kjent med organisasjonen gjennom Risør Trebåtfestival og våren 2020 etablert vi UngNorge Sør.

Koronavåren ble tøff også for barna, men hjemmeskole og sosial isolasjon. Når Gjensidigestiftelsen utlyste ekstraordinære koronamidler søkte vi og fikk penger til å gjøre små opplevelser og miniferier for barn og unge i Risør. Risør Kommune kom også på banen med midler og Jan Gunnar Halvorsen som privatperson bidro også med et pengebeløp.

Totalt har vi hatt med 300 barn og unge på ulike aktiviteter i sommer. Det har vært barn fra hele vår region Øst i Agder. Vi har brukt Risør Akvarium, Den Lille Dyrehagen, Camp Skarvann, Moen og ikke minst Risør 2.

Vi har vært på 5 tokt med Risør 2 og ca. 60-65 barn har fått gleden av en tur på sjøen.

Programmet har vært fra kl. 17-19.30, barna har vært med å heise seil, navigere, styre, lære knuter og bli kjent ombord. Barna har vært lydhøre, interesserte og oppført seg eksemplarisk ombord i forhold til sin alder som har vært 8-15 år. Mannskapet har vært tålmodige og interessert i å formidle kompetanse både om Risør 2 historien og om sjømannskap. 2 barn dro fra Tollboden med Risør 2 boka under armen og skulle hjem å skrive oppgave om Risør 2 som skulle leveres på skolen.

UngNorge Sør har tatt i bruk 3 tilbydere i Maritime Risør i sommer, Risør 2, Risør Akvarium og Moen Trebåtbyggeri/Risør Kystkultursenter. Ca. 200 barn av de totalt 300 har vært knyttet til Maritime Risørs tilbud i sommer. Det viser at behovet finnes.

UngNorge i samarbeid med Redningsselskapet og Gjensidigestiftelsen har utstyr Risør Akvarium, Risør 2 og Camp Skarvann med nye flytevester. Risør 2 har fått 20 nye flytevester ombord i flere størrelser og farger.

 

Program

Om festivalen

Siste Artikler