Thomas Lie-Nielsen, grunnlegger og eier av Lie-Nielsen Toolworks Ltd i Maine, USA kommer til Risør Trebåtfestival 2018

Takk til Tor Morten Halvorsen på N0-10 som bringer internasjonale krefter fra håndverksindustrien til Risør Trebåtfestival 2018. Thomas Lie-Nielsen er grunnlegger og eier av Lie-Nielsen Toolworks Ltd i Maine, USA. Virksomheten startet på midten av 80-tallet og vokser stadig. De produserer håndverktøy av høy kvalitet og det selges til kunder over hele verden. Innen håndverksmiljøet har Lie-Nielsen-produkter en svært høy anseelse. I Norge er det No-10 Klassisk Håndverk AS på Lyngør v/Tor Morten Halvorsen som er atorisert forhandler.

Far til Thomas Lie-Nielsen var norsk immigrant og etablerte seg i Maine som båtbygger. Thomas forteller selv om sin oppvekst i et båtbyggermiljø og dennes betydning for senere utvikling av håndverktøy. Han var for første gang i Norge i 2017 og besøkte No-10 i Lyngør som representant for sitt verktøy. Tor Morten som eier og driver NO-10 tok han også med til Moen og han fortalte han om trebåtfestivalen. Han har nå lagt Risør inn i sine reiseplaner for 2018 og vil ta med seg sin mest profilerte verktøydemonstratør  Deneb Puchalski, som også er svær kjent innen håndverkskretser i Norge.

No-10 Klassisk Håndverktøy AS jobber for å gi muligheten for at man selv kan lage ting i tre basert på tradisjonelle håndverksteknikker og bruk av klassisk håndverktøy av høy kvalitet. Etter mange år med stadig mer tilgjengelig billig elektroverktøy, både blant amatører og profesjonelle, merkes det at interessen for håndverktøy og teknikker er økende. Mange, og især unge, er opptatt av fleksibiliteten og mulighetene slikt verktøy gir til selv å skape noe. I motsetning til elektroverktøy som gjør oppgaven for deg, og mer eller mindre dikterer det endelige produktet.

Tor Morten Halvorsen driver nettbutikk som også fungerer som en kommunikasjonskanal med kunder. Han har verksted og show-room i Lyngør hvor han bor og også holder kurs.

Du kan møte dette spennende teamet under årets Risør Trebåtfestival 2.-4. aug 2018.

https://www.lie-nielsen.com/

http://no-10.no/butikk/

 

No-10 har besøk av Statsminister Erna Solberg under Risør Trebåtfestival 2017 Foto: Risør Trebåtfestival

NO-10 har besøk av Thomas Lie-Nielsen på Lyngør sommeren 2017. Foto: No-10 Klassiske Håndverktøy

Besøk No-10 på Lyngør