2018 – Thea & The Wild spiller på torvet fredag 3. aug

Risør-jenta Thea Glenton Raknes spiller fredag kveld 3. aug 2018 på Risør Torv. Thea & The Wild, har siden hun ga ut sine første sololåter i 2012 satt seg i manges ører og hjerter med sine fengende melodier og karakteristiske stemme. Hun har oppnådd tung rotasjon på norske radiokanaler og spilt kritikerroste konserter på blant annet Øyafestivalen og By:larm. Debutskiva «Strangers & Lovers», som kom ut i 2014, ble nominert til Spellemann og høstet strålende kritikker hos  landets største aviser og flust med godord fra utenlandsk presse.

Våren 2017 dukket det endelig opp ny musikk fra Thea & The Wild, og både den energiske synthperlen «Dark Horse», og den mer drømmende sommerlåta «City of Gold» fikk god mottakelse og listing på NRK P13. Live har man kunnet oppleve Thea & The Wild under  årets Klubbøya på Parkteateret og hun har akkurat kommet hjem fra en supportturne i Norge med Greni og konsert under UKA i Trondheim.

Hennes nye album, «Ikaros» ble sluppet 2. februar 2018. Her finner man bl.a. låta Paved the Way. 

Låta er nok et eksempel på Theas teft for sterke melodier, og med sin glitrende produksjon og heftige instrumentering er dette et spor man vil høre igjen og igjen. «Paved The Way» har et helt klart budskap, og Thea forteller følgende om singelen:
– «Paved The Way» er en hyllest til mine kvinnelige forbilder og alle som tør å stå opp for sine meninger og si i fra når noe er urett. De som kjemper for å kunne gjøre det de drømmer om til tross for samfunnets normer.

Hun fortsetter:
– Jeg har ofte ganske livlige drømmer, og en periode drømte jeg om mennesker på flukt som måtte gjemme seg fra en felles, litt uklar fiende og tysterne som anga dem. Da jeg våkna var jeg sint og trist. Det skjer så mye jævlig i verden rundt oss hele tiden, og historiene samler seg opp i hodet mitt og dukker opp i ubevisstheten også. Mange av disse bildene ble til denne låta. Men den er ikke bekmørk, den handler om å ikke la seg knekke, å tørre å gjøre motstand og kjempe for forandring.

Tittelen på albumet er hentet fra den greske myten om Ikaros, som hun ble fortalt i barndommen. Myten forteller om en ung mann som prøver å flykte fra fangenskap. Han flyr for nærme sola og brenner opp.
– Denne skiva handler mye om mennesker i konflikt, enten det er med sitt eget hode eller med verden rundt. Ønsket om å rømme, å bryte ut av noe man føler man står fast i. De som balanserer på kanten og de som ikke kommer tilbake. Vi jakter liksom alle på en slags ro og lykke, og vil så gjerne være gode nok, forteller Thea.

Albumet er produsert og spilt inn sammen med Cato «Salsa» Thomassen og Børge Fjordheim i Oslo Rytme og Tonestudio og i Elektrolüd i Stavanger. Anne Lise Frøkedal bidrar med kor på to av sporene.

 

Program

Om festivalen

Siste Artikler