2019: S/S Svanen blir BOKBÅT under årets festival - Trebåtfestivalen

2019: S/S Svanen blir BOKBÅT under årets festival

Vi ønsker å være med i Bokåret 2019 for å sette fokus på lesing for barn og unge samt kompetanseutvikling gjennom foredrag for voksne om bord i  Bokbåten under Risør Trebåtfestival.

Pop-up bibliotek

Vi vil etablere et pop-up bibliotek ombord i båten som vil fungere som et vanlig bibliotek med utlånsmuligheter. Vi vil bruke bøker fra Risør Bibliotek, Bokbyen Tvedestrand og deres samarbeidspartnere på Sørlandet med fokus på barn. I tillegg vil vi etablere en samling utlånsbøker innen det maritime og sjøfartshistorikk.

Lesestund, skuespill og lesemaraton for barn
Vi vil arrangere lesestund for barn innen flere aldersgrupper. Her vil vi ta i bruk amatørskuespillere, lærer fra Risør Barneskole, m.fl. som fortellere og sjørøvere. Vi vil arrangere lesemaraton for barn med ulike premier.

Foredrag, kåseri og debatt for voksne
Vi vil arrangere flere foredrag og kåseri for voksne. Det vil ha fokus på det maritime og Norges sjøfartshistorien. Norge har en lang sjøfartshistorie hvor skipene ikke bare har vært næring, både til havs og på land, men også kontaktpunkt for verden utenfor vår nasjon. Vi har da også Europas lengste kystlinje. Likevel er både kystkulturen generelt og sjøfart spesielt paradoksalt lite betont i norsk offentlighet. Dette er et solid paradoks. I voksen-foredragene vil vi spesielt ta utgangspunkt i dette, problematisere det og løfte temaet inn i bevissthet og offentlighet. Slik sett vil satsingen på barn i samme båt bety at vi ønsker bedring av dette for kommende generasjoner.

Det blir utarbeidet eget program for BOKBÅTEN

Samarbeidspartnere:

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.