2018 – Polarskuta Maud – hjemkomst Vollen 18. aug kl 13.00

Roald Amundsen’s polarskute MAUD som seilte ut på sin 7 år lange ekspedisjon sommeren 1918 er nå etter 100 år ventet inn til Vollen og Norge.

Maud ble hevet i Nordvestpassasjen sommeren 2016 og slepet mot Norge begynte høsten 2017. Siste etappe fra Grønland til Norge skjer i disse dager.

Ankomst Vollen
Maud ventes å ankomme Vollen i Asker lørdag 18. august, ca. kl. 13.00, stedet hvor hun ble bygget og sjøsatt 7. juni 1917.
Der vil det bli mottakelse og feiring av hjemkomsten ved Oslofjordmuseet.

Ankomst Amundsen hjem samt Oslo havn
Maud vil besøke Bunnefjorden og Amundsens hjem på formiddagen søndag den 19. august og deretter seile videre inn til Oslo Sentrum ved Akershus festning på tidlig ettermiddag. Vi vil legge til kai i Oslo om dette er ønskelig evt. i regi av Oslo Kommune eller det offentlige Norge. Vi håper ellers at vår ankomst lørdag og Oslobesøk søndag vil bli en fin anledning for befolkningen til å hilse Maud velkommen hjem, enten det blir fra sjø- eller landsiden.

Vi oppfordrer alle som på en eller annen måte føler tilknytning til Maud og hennes historie, og som ønsker å vise Maud’s hjemkomst en spesiell oppmerksomhet, til enten møte ved ankomst, eller ta kontakt direkte med prosjektgruppen eller Oslofjordmuseet.

Prosjektleder Jan Wanggaard

Henvendelser kan gjøres til: oslofjordmuseet@mia.no \\ post@tandbergeiendom.no.

For mer og løpende informasjon om programmet når Maud ankommer Vollen, se www.mia.no/oslofjordmuseet.

Les ellers om prosjektet på: www.maudreturnshome.no

Maud Returns Home
-Et prosjekt i regi av Tandberg Eiendom

Program

Om festivalen

Siste Artikler