2017 – Nordens beste seilere konkurrerer under Risør Trebåtfestival

I forbindelse med Risør Trebåtfestoval deltar seks 8 metere som en del av oppladningen til verdensmesterskapet som skal gå fra Hankø senere i måneden. Ombord på disse båtene deltar mange av norges beste seilere med OL og VM medaljer.

For å nenve noen: H.M. Kong Harald har VM gull i Entonnerklassen fra 1987, sammen med blant annet Einar Koefoed som også seiler på «Sira» i Risør. Rormann på «Wanda» er Dag Usterud som har flere NM titler enn de fleste, OL deltakelse og VM gull. Terje Wang, tidligere verdensmester og Europamester i Soling og Yngling er rormann på «Birgit av Hankø», mens Herman Horn Johannessen på «If» har OL bronse i Soling fra 2000 og EM gull i 470 fra 1991. Selv om ingen av disse seilerne kan karakteriseres som unge og lovende, har de holdt seilerkunnskapene ved like og deltar stadig på norsk toppnivå.

8 meter klassen består av seks båter. Disse er «Luna» fra Finland, «Sira», «Wanda» «Birgit av Hankø», «If» og «Flirt». I tillegg deltar seks 12 metere, fire danske og to norske båter.

Program

Om festivalen

Siste Artikler