M/S Sandnes - Norges største veteranskip - kan oppleves under årets trebåtfestival 2020 - Trebåtfestivalen

M/S Sandnes – Norges største veteranskip – kan oppleves under årets trebåtfestival 2020

MS «Sandnes» var i perioden 1950-1974 et kystruteskip tilhørende Sandnæs Dampskibs-Aktieselskab (SDA)  Sandnes som gikk fast i nattruten Sandnes/StavangerHaugesundBergen.

«Sandnes» var ikke bare det største og flotteste av nattruteskipene, men var også et særdeles velproporsjonert fartøy som hyppig ble omtalt som kystens vakreste skip. Etter at nattruten ble nedlagt i 1974 ble «Sandnes» solgt for bruk som losjiskip «Vikingfjord» under plattformbygging, før det i 1977 ble skoleskip «Gann» i Stavanger og fra 1995 «Sjøkurs» i Kristiansand.

Da «Sjøkurs» i 2007 skulle erstattes av MS «Ragnvald Jarl» ble det gamle nattruteskipet solgt hjem til Rogaland hvor det fikk tilbake sitt gamle navn og ble oppmalt i sin originle SDA-grønnfarge. Per 2010 er «Sandnes» erklært bevaringsverdig av Riksantikvaren og er Norges største veteranskip.

Det gamle nattruteskipet ble levert fra Nyland i 1950 og er et av de vakreste og mest luksuriøse skipene som har gått på Norskekysten i rutefart.

Nyland Mek Verksted la all sin prestisje og all sin kunnskap som Norsk skipsbyggingsmiljø kunne fremskaffe inn i dette flotte skipet. Dette ser en fremdeles, ikke bare på den tekniske siden, men også i all utsmykningen. Her er speil og panel, lysarmatur, dekor, maleri, kunst og generell utsmykning av en standard som en må til de mest glamourøse yachtenen for å finne maken til. Ombord i MS Sandnes kan vi tilby helt spesielle omgivelser som gjør våre kunder så fornøyde.

Informasjon om skipet med lugarer og salonger.

Lengde221,7 fot
Bredde36,1 fot
Dypgående21,2 fot
Toppfart16 knop

Lugarer:
– 80 stk lugarer.
– Enkle og doble senger.
– Totalt 150 senger.
– 5 stk salonger.
– 18 toaletter.
– 13 dusjer.

Festsal
– 130 sitteplasser.
– 200 plasser ved konsert.
– Storskjerm og diverse utstyr.
– Bar og danseplass.

1. klasses salong:
– 46 sitteplasser.

2. klasses salong:
– 22 sitteplasser.

Herre salong:
– 12 sitteplasser.

Damesalong:
– 10 sitteplasser.

Utedekk:
– 300 personer.

Les mer om skipet her 
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.