M/S Sandnes - Norges største veteranskip - kan oppleves under årets trebåtfestival 2020 - Trebåtfestivalen

M/S Sandnes – Norges største veteranskip – kan oppleves under årets trebåtfestival 2020

MS «Sandnes» var i perioden 1950-1974 et kystruteskip tilhørende Sandnæs Dampskibs-Aktieselskab (SDA)  Sandnes som gikk fast i nattruten Sandnes/StavangerHaugesundBergen.

«Sandnes» var ikke bare det største og flotteste av nattruteskipene, men var også et særdeles velproporsjonert fartøy som hyppig ble omtalt som kystens vakreste skip. Etter at nattruten ble nedlagt i 1974 ble «Sandnes» solgt for bruk som losjiskip «Vikingfjord» under plattformbygging, før det i 1977 ble skoleskip «Gann» i Stavanger og fra 1995 «Sjøkurs» i Kristiansand.

Da «Sjøkurs» i 2007 skulle erstattes av MS «Ragnvald Jarl» ble det gamle nattruteskipet solgt hjem til Rogaland hvor det fikk tilbake sitt gamle navn og ble oppmalt i sin originle SDA-grønnfarge. Per 2010 er «Sandnes» erklært bevaringsverdig av Riksantikvaren og er Norges største veteranskip.

Det gamle nattruteskipet ble levert fra Nyland i 1950 og er et av de vakreste og mest luksuriøse skipene som har gått på Norskekysten i rutefart.

Nyland Mek Verksted la all sin prestisje og all sin kunnskap som Norsk skipsbyggingsmiljø kunne fremskaffe inn i dette flotte skipet. Dette ser en fremdeles, ikke bare på den tekniske siden, men også i all utsmykningen. Her er speil og panel, lysarmatur, dekor, maleri, kunst og generell utsmykning av en standard som en må til de mest glamourøse yachtenen for å finne maken til. Ombord i MS Sandnes kan vi tilby helt spesielle omgivelser som gjør våre kunder så fornøyde.

Informasjon om skipet med lugarer og salonger.

Lengde 221,7 fot
Bredde 36,1 fot
Dypgående 21,2 fot
Toppfart 16 knop

Lugarer:
– 80 stk lugarer.
– Enkle og doble senger.
– Totalt 150 senger.
– 5 stk salonger.
– 18 toaletter.
– 13 dusjer.

Festsal
– 130 sitteplasser.
– 200 plasser ved konsert.
– Storskjerm og diverse utstyr.
– Bar og danseplass.

1. klasses salong:
– 46 sitteplasser.

2. klasses salong:
– 22 sitteplasser.

Herre salong:
– 12 sitteplasser.

Damesalong:
– 10 sitteplasser.

Utedekk:
– 300 personer.

Les mer om skipet her 
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.