Trond Granlund lite

Kulthelt Trond Granlund m/band spiller på Risør Torv fredag kveld under festivalen

«Et av de rareste paradoksene i moderne norsk musikkhistorie er at Trond Granlund gikk fra å være storselger til å bli en slags kulthelt da han begynte å lage virkelig gode plater» (Dagsavisen, 2012).
Trond Granlund har de siste åra rukket å feire både 50-årsjubileum som konsertartist og 40-årsjubileum som plateartist. På første halvdel av 1970-tallet gjorde Granlund karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han
Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin’ (1983) solgte meget bra.

Høsten 2016 kom boksen 50 år på veien volum 2, og han er fortsatt en meget aktiv liveartist med eget band. Han er i tillegg en del av en Beatles-oppsetting som er på turné rundt i landets kulturhus.

Tanken er fri – Arbeidersanger
Trond Granlund har i et halv sekel levd for å få publikum til virkelig å høre sanglyrikk. Når han nå synger sine favoritter fra arbeiderbevegelsens sangskatt, får han oss til å oppdage disse tekstene på nytt og gjør dem relevante for oss igjen. Med en intensitet og oppriktighet som det tar tiår å tilegne seg nok erfaring til å uttrykke. Og med en genuinitet ingen manifest i verden kan umyndiggjøre. Tanken er fri skriver nok et kapittel i Granlunds 50 år lange, innholdsrike karrierefortelling og bygger naturlig videre på hans trilogi. Sanger jeg lærte av faren min (2010), Bror min og jeg (2012) og Sangene langs veien (2014) og vil formodentlig fungere som tankevekker, trøst og historiebok for både politisk og musikalsk interesserte mennesker.

Trond har som oftest med seg disse musikerne:
Jan Arild Moe: Kontrabass
Tommy Granlund: Spansk gitar
Trine Sennerud Melby: Nøkkelharpe og torader

Program

Om festivalen

Siste Artikler