Juryens hederspris 2015 – Odd-Bjørn Jørgensen v/ Eikeli Trebåtbyggeri

Juryens hederspris 2015
Juryens hederspris deles ikke ut årlig, men kun ved de anledninger juryen finner særlig grunn til å gi noen en ekstra honnør for sitt arbeid. Den deles ut både til organisasjoner og privatpersoner. Mottakeren av prisen i år, har bidratt til norsk trebåtbyggerinæring gjennom en mannsalder. Hans enestående kreative evner har blitt lagt merke til og tidvis gitt ham en plass i riksdekkende media. Til tross for sin stillfarene fremtoning, har han markert seg vidt og bredt under Trebåtfestivalen gjennom mange år. Hans evne og vilje til å ta i bruk nye materialer og materialkombinasjoner, sammen med teften for oppsiktsvekkende linjer og design, har satt ham i en unik stilling blant norske trebåtbyggere.

Til tider har hans overflødighetshorn av prosjekter i ulike former vært så overveldende at hans produkter har utgjort en trebåtfestival på trebåtfestivalen her i Risør. Han har satt den moderne småbåten i tre på kartet som få andre, og han har vært villig til å omstille seg og finne nye bein slik at han har kunnet forvalte håndverket videre og la sin kreativitet sprudle. Med dette vil juryen hedre en svært trofast deltaker på Risør Trebåtfestival og en eminent håndverker.  Juryens Hederspris 2015 tildeles Odd-Bjørn Jørgensen på Eikeli Trebåtbyggeri.

Eikeli Trebåtbyggeri kan i dag tilby en rekke båttyper bygget etter tradisjonelle metoder, og etter moderne prinsipper. Eikeli har mange års erfaring med kombinasjonen av tre og glassfiber, og dette med svært gode resultater. Varemerke er, og blir gjennomført håndverk!

Odd Bjørn Jørgensen er andre generasjon båtbygger, og driver i dag Eikeli Trebåtbyggeri. Far til Odd Bjørn, Samuel Jørgensen leverte på -30 tallet de aller første Eikeli sjektene. Dette var starten for bedriften som i dag årlig leverer en rekke båter både i inn- og utland.

Odd Bjørn og Eikeli Trebåtbyggeri har mottatt en rekke priser for sin trofasthet til tradisjonelle båtbyggermetoder , sin kreativitet og sin evne til nytenkning og nyskapning.

Gå til hjemmeside her

 

Program

Om festivalen

Siste Artikler