Hilsen Fra Ordforeren

TREBÅTFESTIVALEN BYGGER VÅR IDENTITET

Risør er en vakker treby der havneområdet gir en unik ramme for en festival. Det er bare Risør som kan arrangere den originale trebåtfestivalen fordi det er bare vi som har denne arenaen.

Samtidig deler vi mer enn gjerne denne trebåtfestivalen med så mange som mulig. Risør Trebåtfestival skal være en folkefest og vi er takknemlige for hver eneste en som besøker festivalen og byen. Vi vil gjerne at alle trives, blir lenge og gjerne kommer tilbake på nye besøk.

Risørfolk føler at det er en nødvendighet å få med seg den årlige  ”trebåten” for å kunne føle seg som et fullverdig risørmenneske. Trebåtfestivalen er en del av vår identitet og vårt kulturelle DNA. Det er gledelig å se at nye generasjoner kommer til og føler det samme. Trebåtfestivalen er et familiearrangement der alle skal finne seg noe å glede seg over.

Et godt produkt måles ofte i gjenkjøp. En festival som har holdt det gående i over 30 år klarer virkelig å få folk til å gjenkjøpe, gjenoppleve og gjenskape. Alle gode krefter må i alle fall bidra til at festivalen holder seg livskraftig i mange år til.

Risør er Sørlandets viktigste festivalby og Risør Trebåtfestival er kjent over hele landet. Risør trenger trebåtfestivalen.

Takk til alle som har bidratt til Risør Trebåtfestival gjennom mer enn 30 år. En spesiell takk til alle frivillige. Frivillig innsats skaper samhold, glede og gode opplevelser. Frivilligheten står sterkt i Risør og trebåtfestivalen er den store fellesmønstringen.

Masteskogen, stemningen, kulturen og menneskene vil forhåpentligvis fortsatt være der i mange år framover den første helga i august. Nest etter selve trehusbyen er Risør Trebåtfestival Risørs viktigste merkevare. Risør kommune støtter festivalen og ønsker hell og lykke til alle involverte.

Vi anbefaler alle å besøke festivalen og støtte festivalen – og egen virksomhet – ved å delta aktivt som sponsorer, utstillere og ikke minst besøkende med egen trebåt.

Vi er stolte av Risør Trebåtfestival og alt den har betydd for oss!

Per Kristian Lunden

ordfører

Per Kristian Lunden, ordfører Risør

 

 

Program

Om festivalen

Siste Artikler