Raak, en enestående 12 m v/Sefrid og Yngve Ottesen

Eierne av årets restaurerte seilbåt Raak, Sefrid og Yngve Ottesen, tar oss med til en 109 år gammel vakker dame som startet sitt liv på Ole K. Haabestad Båtbyggeri i Fevik, bygget til Europauken i 1914.

Den hadde base i Bergen og senere var den speiderbåt i Danmark. Båten kom tilbake til Norge i 1995. Da ble båten satt på land hos Verner Hansen Båtbyggeri på Moen her i Risør.Tidligere eiere Solveig og Kjell Normann Andersen gjennomførte over to år en stor rehabilitering hvor det ble lagt ned store ressurser i strukturelle og estetiske oppgraderinger. Blant annet av interiør – med et imponerende fokus på autentisitet.

Dette er en 12-meter, en spissgatter fra Bjarne Aas. Og er en av de best bevarte av Bjarne Aas sine spissgattere vi har igjen.

Nåværende eiere over tok båten i 2017 og bruker den med stor glede som familie- og regattabåt. Også de nåværende eierne har lagt ned betydelige ressurser i oppgraderinger og vedlikehold. De legger stor vekt på å videreføre det de originale detaljene og stilen om bord. Noe de har lykkes veldig godt med, og båten er i utmerket stand.

Prisen til årets restaurerte seilbåt gikk i 2023 til Sefrid Jakobsen og Yngve Ottesen med sin vakre Raak!

 

Påmelding til konferansen gjør du her

Trebåtpris på overnatting:

Risør Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1300,- pr. natt
Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1600,- pr. natt

Det Lille Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1845,- Tollboden eller suite
Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1995,- Tollboden eller suite

Arrangementet er ferdig.

Dato

04 02 2024
Utløpt!

Tid

10:00 - 10:45

Sted

Stand By Sport og Musikkbar
Kast Loss
Kategori
QR-kode