Historien om båten – Boklansering i Risør

Mens Covid19 sørger for stengte grenser, en pause på godt og vel to år, bygger forfatteren sin egen båt – uten noe erfaring fra før. Det skal bli en robåt – en pram. Samtidig forverres både forfatterens egen helse etter et hjerneslag – og klodens helse med klimakrise og pandemi. Å bygge båt blir å bygge seg selv en vei ut.

Torolf Kroglund bygget en pram i Risør under pandemien, da han var kommunens kultursjef. Dette er utgangspunkt for en større historie – Historien om båten. Selvsagt skal den lanseres i Risør! Vel møtt til litteraturrommet i Risørhuset. Kroglund samtaler med tidligere redaktør i Aust-Agder blad Lars Taraldsen.

Gratis inngang – og mulighet for å kjøpe signert bok

Hva er en båt egentlig? Båter ble brukt av migrantene ut fra Afrika ved tidenes morgen for hundretusenvis av år siden og fremdeles i dag av vår tids båtflyktninger. Båten har til alle tider vært vårt fremste kommunikasjonsmiddel. En nærmest arketypisk del av mennesket. Hva forteller den om oss?

At det er en trebåt som bygges gjør koblingen til natur sterk. Skogen og havet er klodens to lunger; en grønn og en blå. Bærekraftig bruk, med eldgammel kompetanse, kan være godt vern; fordi det gir nærhet til de primære elementene vi er så avhengige av, på så mange forskjellige vis.

Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne boken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om. Båten som et konkret fartøy mellom land og kontinent, i bevegelse mot frihet og fritid – men også i overført betydning; kommunikasjonsmiddelet som bærer menneskeheten. Vi er alle i samme båt.

 

 

Arrangementet er ferdig.

Dato

06 08 2022
Utløpt!

Tid

14:00 - 15:00

Sted

Risørhuset
Biblioteket
Kategori
QR-kode