Gamle Trehus – til besvær eller begjær? v/Tanja Røskar, Multiconsult

Uansett perspektiv du tar, er forholdet til gamle trehus ofte en balanse mellom utfordringer og de unike fordelene de bringer med seg.

Multiconsult har bygd opp et solid fagmiljø innen kulturminner og kulturminnevern. Vi har invitert Kulturminne-ekspert Tanja Røskar til å snakke om gamle trehus – til besvær eller begjær?

Tanja Røskar er konservator av utdannelsesbakgrunn, og før Multikonsult har hun hatt stillinger som byantikvar i Risør og Kragerø og rådgiver hos Fylkeskonservatoren i Vest-Agder.

Bevaring av kulturarv:

Besvær: Gamle trehus krever ofte omfattende vedlikehold og restaurering for å bevare dem. Dette kan være kostbart og tidkrevende.
Begjær: Mange ser på gamle trehus som en del av kulturarven som gir karakter til et område. Bevaring av slike strukturer kan bidra til å opprettholde historie og arkitektonisk arv.

Boligkvalitet og komfort:

Besvær: Eldre hus kan mangle moderne fasiliteter og isolasjon, noe som gjør dem mindre komfortable å bo i. Oppgraderinger kan være nødvendige for å møte dagens standarder.
Begjær: Noen mennesker foretrekker sjarmen og karakteren til gamle trehus, selv om det betyr å tilpasse seg en mer rustikk livsstil.

Miljøaspekter:

Besvær: Eldre bygninger kan være mindre energieffektive og dermed ha større miljøpåvirkning. Oppgraderinger for å øke energieffektiviteten kan være nødvendige.
Begjær: Gjenbruk av eksisterende strukturer kan være en mer bærekraftig praksis sammenlignet med å rive og bygge nytt. Dette kan appellere til de som er opptatt av miljøbevissthet.

Kostnad og investering:

Besvær: Å oppgradere eller vedlikeholde gamle trehus kan være kostbart, og noen ganger er det mer økonomisk å bygge nytt.
Begjær: Historiske eller sjarmerende trehus kan være en god investering, da de ofte øker i verdi over tid, spesielt hvis de er godt bevart.

Kreative prosjekter:

Besvær: Å restaurere eller renovere et gammelt trehus kan være utfordrende, spesielt hvis det er strukturelle problemer eller historiske retningslinjer som må følges.
Begjær: For de med en lidenskap for design og håndverk, kan gamle trehus være et spennende prosjekt som gir rom for kreativitet og personlig preg.

 

Påmelding til konferansen gjør du her

Trebåtpris på overnatting:

Risør Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1300,- pr. natt
Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1600,- pr. natt

Det Lille Hotel:
Enkeltrom inkl. frokost kr. 1845,- Tollboden eller suite
Dobbeltrom inkl. frokost kr. 1995,- Tollboden eller suite

 

 

Arrangementet er ferdig.

Dato

03 02 2024
Utløpt!

Tid

11:30 - 12:15

Sted

Stand By Sport og Musikkbar
Kast Loss
Kategori
QR-kode