Foredrag av Tore Friis-Olsen og filmvisning av «Båtbyggerne» og UNSECO-søknad

Foto: Forbundet KYSTEN

Den nordiske klinkbåttradisjonen er ennå levende, men likevel ser man at det stadig blir færre båtbyggere. Forbundet KYSTEN satser derfor bredt på å berge kunnskapen om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter. I den anledning vil Tore Friis-Olsen snakke om og vise frem to viktige kortfilmer som Forbundet KYSTEN har vært med på å lage: «Båtbyggerne» og «Nordic clinker boat traditions».

I «Båtbyggerne» følger vi tre unge båtbyggere og deres læremestere på tre forskjellige steder på norskekysten. Båtene er solide – men kunnskapen er skjør. De er ikke mange igjen, de som har denne kunnskapen i hendene. Og de forvalter en levende kulturarv som strekker seg tilbake til vikingtiden. Filmen er like vakker som den er viktig.

Forbundet KYSTEN, nettverket Nordisk kystkultur, båtbyggere, museer, kystlag og lokale foreninger har gått sammen om å få nominert nordiske klinkbåttradisjoner til innskriving på UNSECOs representative liste over menneskehetens immaterielle kulturarv. Gjennom dette arbeidet har de laget kortfilmen «Nordic clinker boat traditions» som blant annet gir et innblikk i hvordan denne kulturarven presenteres internasjonalt. Vil vår stolte trebåttradisjon få UNESCO-status desember 2021?

Arrangementet er gratis for publikum og vil finne sted i Risørhuset. Reserver plass til foredraget her!

 

 

Arrangementet er ferdig.

Dato

aug 05 2021
Expired!

Tid

12:00
Categories
Stikkord
Recent Posts
Recent Comments
Gratis nyhetsbrev

MELD MEG PÅ

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

omvisning-i-risor-kirke-2blow-tom-waits