DET HELDIGE SKIPET – EN KRIGSSEILERHISTORIE – unik teateropplevelse ombord i D/S Hestmanden

DET HELDIGE SKIPET – EN KRIGSSEILERHISTORIE // Unik teateropplevelse i Risør om bord på skipet D/S Hestmanden!
Bli med ned under dekk når Kanon Produksjon og Norsk krigsseilermuseum inviterer til en helt unik teateropplevelse om bord på skipet D/S Hestmanden! 2. verdenskrig er i full gang. Den norske handelsflåten blir brikker i en total krig, og norske sjøfolk står brått midt i kampens hete, enten de selv vil det eller ei. Vår historie begynner når beskjeden om at tyskerne har inntatt Norge nettopp har nådd mannskapet. Vi følger Ingvald og Oskar, to svogere som arbeider om bord på D/S Hestmanden. Deres reise, situasjonene skipet og dets mannskap havner i, og svogernes hjemkomst, presenteres gjennom møter dem i mellom, bokstavelig talt mellom slagene.
Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom teaterkompaniet Kanon Produksjon og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum, og tar utgangspunkt i dokumenter og intervjuer gjort av krigsseilere under 2. verdenskrig. Det historiske bakteppet til forestillingen, så vel som Hestmandens opplevelser, bygger direkte på kilder hentet fra Norsk krigsseilermuseum ved Vest-Agder-museet. De to hovedkarakterenes liv, opplevelser, og samtaler seg imellom er fiktive, men er inspirert av intervjuer av tidligere krigsseilere. Forestillingen hadde sin urpremiere om bord på skipet den 9. september 2022 i Kristiansand. Sommeren 2023 er dette seilende museet på en seilas langs sørøstkysten av Norge, og forestillingen spilles i samtlige byer skipet besøker, deriblant; Kristiansand, Langesund, Horten, Moss, Oslo, Risør, Sandefjord og Mandal.

TILBAKEMELDINGER FRA PUBLIKUM

Da jeg gikk derfra følte jeg at jeg hadde vært med på noe stort ! De to skuespillerne, samspillet, regien, rammen- alt stemte og gav meg og helt sikkert også de andre tilskuerne en uforglemmelig opplevelse. Jeg kan trygt si at jeg kom nærmere de opplevelser krigsseilerne måtte hatt. Stor takk!!

– Arne Lervik (Leder av Agder Krigsseilers Minneforening)

Nå sitter jeg hjemme i godstolen og er helt utslitt etter den intense forestillingen vi var vitner til i lasterommet ombord i Hestmanden! Og ja, jeg må bruke ‘vitner’ istedenfor ‘publikum’, for vi følte at vi satt der mens handlingen faktisk utspant seg. En nærhet og intimitet som grep tak i oss fra første øyeblikk og holdt fast til det var ferdig, og vi ikke visste helt om det var riktig å gå derfra eller om vi burde bli sittende og la alt synke ordentlig inn. Tusen takk til begge dere dyktige karer i Kanon Produksjon for en fantastisk prestasjon! Dette vil vi bære med oss lenge.

– Tove Laberg Kristoffersen

DET HELDIGE SKIPET levendegjør D/S Hestmandens og krigsseilernes historie på en unik måte. Lokalet til teaterstykket gir det hele en ekstra dimensjon, – her får man en bit av den viktige krigsseilerhistorien i autentiske omgivelser i Hestmandens lasterom. Skuespillerne leverer solide og troverdige tolkninger av krigsseilernes opplevelser, og setter fokus på flere av følelsene krigsseilerne må ha gått gjennom, – alt fra sinne, sorg og dødsangst, til glede, samhold og kampvilje. DET HELDIGE SKIPET setter sine spor hos publikum, og er et viktig bidrag i formidlingen av krigsseilerhistorien.
– Ragnhild Bie

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Spilledager Risør: 2. og 3. august // 17:30

Varighet forestilling: 70 minutter

Anbefalt aldersgrense: 13 år og oppover.

Besøksadresse: Dampskipsbrygga Strandgata 4950 Risør

Link til billetter og mer informasjon: https://ebillett.no/kanonproduksjon?location=9

 

Merk: Ettersom skipet er vernet, er det dessverre ikke tilpasset alle behov, deriblant tilgang for rullestolbrukere. Det er også en landgang og to bratte trapper for å komme ned til spilleplassen, noe som heller ikke er ideelt for dem som er dårlig til beins. Vi beklager dette.

Arrangementet er ferdig.

Dato

02 08 2023
Utløpt!

Tid

17:30 - 18:40

Sted

Hestmanden Dampskipsbrygga
Kategori
QR-kode