2018: En hyllest til Jon Michelet av Atle Nielsen - Trebåtfestivalen

2018: En hyllest til Jon Michelet av Atle Nielsen

Atle Nielsen (f. 1956) er journalist og forfatter. Han har lang fartstid i aviser, radio og fjernsyn og har 28 bokutgivelser bak seg. I dag er han redaktør for nettstedet BOK365, som skriver om alt som har med bøker å gjøre, i tillegg til å være programleder i NRK P1+. Atle har fulgt Jon Michelets forfatterskap gjennom nesten 40 år, og har mange gode minner om både bøkene og mannen selv.

Jon Michelets engasjement for den norske sjømann og krigsseilerne har hatt en enorm betydning for norsk litteratur og forståelse for krigsseilernes situasjon. Michelet hadde selv jobbet som sjømann og bryggesjauer før han begynte sin litterære karriere og denne erfaringen tok han med seg da han skrev sitt hovedverk ”En sjøens helt”. Michelet rakk å ferdigstille det sjette, og siste bindet i serien, før han døde av kreft i april. Boken har fått tittelen ”Krigerens hjemkomst” og er ventet i bokhandlerne til høsten. I følge Michelet selv, skal det være den viktigste boka i serien.

Jon Michelet spilte en sentral rolle under Risør Trebåtfestival i 2013 da Krigsseilerne fikk sin fortjente unnskylding fra den norske stat ved forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen. Under samme festival holdt forfatteren et foredrag i Frelsesarmeens lokaler som gjorde sterke inntrykk, og aldri har det vært så mange på festivalens foredragsserie. Michelet var en god venn av Risør Trebåtfestival og vi ønsker å hedre hans minne med en hyllest i de samme lokalene han så engasjert tok oss med inn i krigsseilernes helvete for fem år siden.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

foredrag-kystkultur