2016 – Carsten Jensen kommer til Risør Trebåtfestival

Carsten Jensen er dansk forfatter, journalist og samfunnsdebattant. Han har skrevet romaner, essays og reisebøker. “Vi, de druknede” er forfatterens første store litterære satsing siden reiseskildringene “Jeg har sett verden begynne”(1996) og “Jeg har hørt et stjerneskudd”. For sitt arbeid har han mottatt flere priser bl.a. Holberg-medaljen og Olof Palme-prisen.

I dette foredraget får vi være med inn i skildingen “Vi de druknede”. Handlingen utspiller seg i fiskersamfunnet Marstal, på øya Ærø i Danmark, gjennom fire generasjoner, fra den tyskdanske krig i 1848, og fram til mai,1945. Romanen beretter om sjømennene fra Marstal, både levende og druknede, og om sjømannskoner som sitter hjemme og venter på sine ektemenn, ofte forgjeves. Den handler om sjømennenes lengsel og utferdstrang, og om reisene deres, fra Tasmania i sør, til Russland i nord.

Carsten Jensen byr på en stort anlagt historisk roman fra den danske sjømannsøya Marstal, hvor det er byens “vi” som bærer fortellingen fra midten av 1800-tallet til freden i 1945. Det er en forrykende og gripende beretning om et samfunn som står med ansiktet vendt ut mot verden og de syv hav.

Carsten_jensen

Se våre andre foredrag her