2021 – Blow – for Tom Waits – spiller på Stangholmen torsdag kveld

Siden 2000, eller 1999, de krangler ennå litt om når det startet, har Blow reist land og strand rundt i Norge og utlandet med sin hyllest til Tom Waits. 70-åringen, som etter eget utsagn ble født i en drosje i California, har gjennom flere ti-år hatt legendestatus i hjemlandet og i Norge – det eneste landet der han har hatt en plate på toppen av salgslistene og der han har pub-til-pub-løp oppkalt etter seg i Oslo, Kristiansand, Trondheim, Tønsberg og Stavanger.

Blow spiller musikk fra hele karrieren til Tom Waits, helt fra debutplata Closing Time til den nyeste Bad As Me. Ydmykt forsøker de å gjenskape litt av hans univers på scenen, samtidig som låtene gis bandets særegne vri. Bandet fyller Rockefeller i Oslo hvert år når bursdagen til Tom Waits feires den 7. desember.

Bandet Blow spiller alltid i godt brukte Fretex-dresser. Grunnen er at da Tom Waits sist var i Norge, i 1985, måtte han ha en ny gammel dress før konserten i Oslo konserthus. Han gikk på Fretex sammen med sin norske konsertpromotor, fant seg en fin og sliten dress og ville kjøpe den. Men da han smalt sitt Gull-American Express-kort i disken så skjønte betjeningen ingenting. I Norge i 1985 var det ingen som brukte kredittkort i butikker. Så Waits fikk aldri kjøpt den dressen, i hvert fall ikke før den norske promotøren la ut for ham. Av den grunn spiller alltid Blow også i slitne Fretex-dresser.

De siste 14 årene har Blow med jevne mellomrom gjestet Risør til stor glede både for musikerne og for et trofast publikum. Dette blir bandets første konsert under Trebåtfestivalen.

Blow er:

Rune Jostein Eide (trompet), Eivind Kristensen (saxofoner), Jakob Berg (vokal og gitar), Espen Ellefsen (trommer) , Christian Larssen (gitar), Sebastian Haugen (kontrabass) og Sverre Thorstensen (tangenter)

Fotos: Jacob Buchard

Program

Om festivalen

Siste Artikler