2024 – Garanterer sommervarme!

Det er sjeldent Risør Trebåtfestival kommer med vær-garantier, men i år tilbyr vi i samarbeid med Risør Havbad gratis badstueopplevelser for alle med festivalpass – og her vil det garantert være godt og varmt!

Risør har fått en ny «storstue». Det vil si; den er ikke så stor når en regner kvadratmeter, men den har blitt et stort tilskudd til byen, som en varm og inkluderende møteplass duppende i vannet på Solsiden. Etter fire år med dugnadsarbeid og sponsorjakt kunne den nye foreningen endelig åpne dørene 15. januar i år. Frida Fred Dørsdal er styreleder for foreningen Risør Havbad og forteller entusiastisk om arbeidet og hvordan byen har omfavnet det nye tilbudet.

  • Dette er det største som har skjedd i byen siden seilskutetiden, alle fall på Solsiden! Vi har møtt mye motgang i prosessen, men vi har hatt med oss de beste folka og har som motto at vi aldri gir oss, og det har gitt resultater. Einar Myraker har tegnet badstua og vi har hatt god hjelp av dyktige håndverkere som har brukt det ypperste av materialer. Vi har også vært så heldige at vi har fått betydelig støtte fra lokalt næringsliv, kommunen, stiftelser og privatpersoner. Uten dem hadde det ikke blitt noen havbadstue.

Over 400 medlemmer

Det har tydeligvis Risørs befolkning satt pris på, og over 400 har allerede meldt seg inn i badstueforeningen. Badstuekulturen kan kanskje være ny og fremmed for mange, så vi lurer på hva som gjør at folk har gått av huse for å vekselvis svette og fryse.

  • At badstue er helsebringende har lenge vært kjent, og de siste årene har badstuekulturen bredt seg  sørover fra Oslo og nå nådd Risør. Ved siden av helsegevinsten og velvære, er badstua blitt en sosial arena der man legger bort telefonen og prater sammen. Her går praten lett om alt fra politikk til strikkeoppskrifter, så kanskje trenger vi nordmenn litt varme for å åpne oss opp og snakke med fremmende. Her treffes også folk på tvers av generasjoner og nasjonalitet, og det har gitt mange fine møter, sier Frida.

Under festivalen vil Risør Havbadforening tilby morgen-badstue mellom 08 og 10. Tilbudet er gratis for alle med festivalpass, men man må booke plass via hjemmesiden til Risør Havbad. Det er kun plass til 12 personer i timen, og barn under 12 år må ha med en voksen.

Sjømannsbadstu

Som en hyllest til Risør Trebåtfestival og vår maritime kulturarv vil det også være sjømannsbadstue torsdag, fredag og lørdag fra 18-20. Her vil badstuemester Peter Svenning tilby en unik maritim opplevelse.

  • Vi gleder oss veldig til å gjøre denne «aufgussen» som det heter på fagspråket. Som flytende badstue er vi godt rigget for en maritim badstueopplevelse og det vil bli maritim musikk og kanskje noen maritime dufter som binder sammen opplevelsen. Jeg har fått med meg en utrolig dyktig og artig badstuemester fra Stavern som heter Steinar Ytrevik, og sammen skal vi sørge for at dette blir en stor opplevelse og en perfekt oppladning til festivalkvelden med konserter og alt som hører med, sier Peter mens han vifter duftene rundt i badstua.

Peter har hatt mange aufguss i Risør og de er vanligvis bortbestilt lang tid i forveien. Aufgussen klokka 18 og 19 er gratis for festivaldeltakere, men man må melde seg på. Også her er det maks 12 personer i timen, så det gjelder å være rask!

Book tid her

Program

Om festivalen

Siste Artikler