12 meterne tilbake til Risør Trebåtfestivalen 4.-6. august 2016

12 meterne tilbake til Risør Trebåtfestivalen 4.-6. august 2016

Ledelsen i Trebåtfestivalen er veldig stolt og glad for å kunne ønsker regattabåtene tilbake. Etter noen år der de har valgt å seile regatta i Sandefjord på samme tidspunkt som festivalen kan vi med stor glede melde at 10 stk. 12 meter R båtene igjen kommer til Risør Trebåtfestival 4.-6. august 2016. Her blir det spektakulær seiling på høyt nivå.

Årets Trebåtfestival i Risør er tilbake med overskudd etter flere år med røde tall. Vi er godt i gang med 2016 og nå vil vi ha regattabåtene tilbake. Vi har allerede sikret deltakelse i 2016 fra de mest spektakulære av dem, 12 meter R båtene.

Interessen for kappseilas i klassiske trebåter, særlig i meterbåtklassene, er på full oppmarsj i Europa. I Norge, Danmark og Tyskland er det bygget opp en aktiv flåte av 12 metere og felles for eierne av disse båtene er at de ønsker å kappseile på høyt nivå. Det samme ser vi i 8 meter klassen der det lenge har vært et aktivt regattamiljø med restaurerte båter i toppklasse. I 2017 legger disse sitt verdensmesterskap til Hankø for å hedre H.M.Kong Harald som det året fyller 80 år og som stadig er aktiv med sin «Sira» fra 1938 og som tidligere har seilt under Risør Trebåtfestival.

Einar Sissener i Sandefjord, som selv eier to 12 metere har i flere år arrangert Framnæs Cup i  Sandefjord de samme dagene som Risør Trebåtfestival. For 2016 har man lyktes å få en avtale med ham der han avstår fra sin regatta i Sandefjord og isteden støtter opp om Risør Trebåtfestival. Vi takker Einar Sissener for sin raushet og ønsker han hjertelig velkommen tilbake til Risør Trebåtfestival.

Dette har falt i svært god jord i det danske og tyske 12 meter miljøet og lederen for klasseklubben, danske Patrick Howaldt bekrefter at man regner med at så mange som 6-8 båter derifra vil ta veien til Risør neste år. Sammen med fire norske 12-metere kan det da se ut til at vi får rundt 10 stk. 12 metere til festivalregattaen.

Norske «Vema» vant i høst 12 meter regattaen i København, mens den mest berømte av dem alle, US15 «Vim», var en hårsbredd fra å vinne uttaket til Americas cup i 1958, og hadde så skjedd hadde hun vært en sikker vinner av det gjeveste trofeet i verden.

Likeledes arbeides det for å få de aktive norske 8 meterne til Risør. Regattaen vil passe bra inn i treningsprogrammet før VM i 2017, men det er mulig at noen velger å delta i VM som i 2016 skal arrangeres i Canada.

Felles for meterbåtene er at disse vil seile på utlagt bane på utsiden av Stangholmen, med 2-3 seilaser hver dag. Vi jobber nå med den erfarne staben i Risør Seilforening som vi håper tar jobben som teknisk regattaarrangører, mens det blir festivalledelsen som tar ansvar for å tilrettelegge innkvartering og sosiale funksjoner.

I den forbindelse ønske man allerede nå å komme i kontakt med Risørfolk som kan være interessert i å leie ut hus eller leiligheter til seilerne under Trebåtfestivalen.  De kan ta kontakt med festivalleder Kari-Anne Røisland.

Alle fotos: Mikkel Thommessen

For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalleder, Kari-Anne Røisland

karianne@trebatfestivalen.no

Mob 90 99 57 74

Prosjektleder seilregattaer, Mikkel Thommessen

mikkel@trebatfestivalen.no

Mob 90 75 63 65       

Styreleder, Lars Grønvold,

lars@trebatfestivalen.no

Mob 95 46 21 49

Risør Trebåtfestival, Europas største og et av de fremste kystkultur-arrangement i Norge, går av stabelen i den hvite by ved Skagerrak i perioden 4.-6. august 2016.